€25,- korting op je eerste bestelling

Je korting wordt automatisch verrekend bij je eerste bestelling.

Fin Såpe

Met ons wellness brand Fin Såpe maken we verrassende gifts met een vleugje humor.

Soap Bars

Onze 25+ Soap Bars zijn gemaakt van natuurlijk ingrediënten en plasticvrij verpakt.

Voetenbadzout

Even een ontspannen momentje voor jezelf.

Shower Steamers

Maak van je badkamer je eigen wellness spa tijdens het douchen.

Shampoo Bar

Coming soon.

Shower Steamers

Maak van je badkamer een wellness spa.

Plaats een steamer chunk in een hoekje van je douche, waar niet te veel direct water op de steamer komt en ontspan. De chunks worden geactiveerd door druppeltjes water of stoom. Niet op de huid wrijven en uit de buurt van kinderen en huisdieren houden.

Een Whisky Proeverij. Het perfecte cadeau!

Waarom een Whisky Proeverij als cadeau?

Op zoek naar een onvergetelijke whisky proeverij ervaring? Ontdek de wereld van whisky proefpakketten en laat je verrassen door een selectie van fijne whisky's, perfect voor een avondje genieten en ontdekken. Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of net begint aan je reis door de whiskywereld, een proefpakket biedt een ideale gelegenheid om verschillende whisky's te verkennen en je smaakpapillen te verwennen.

Haal het maximale uit je whisky proeverij

Hier zijn enkele tips om je whisky proeverij naar een hoger niveau te tillen:

  1. Neem de tijd: Whisky drinken is een ervaring om rustig van te genieten. Neem kleine slokjes en laat de whisky op je tong rusten om de verschillende smaken te ontdekken.

  2. Voeg water toe: Een paar druppels water kunnen de smaken in een whisky openen en verzachten, waardoor subtiele tonen naar voren komen.

  3. Gebruik het juiste glaswerk: Kies voor een tulpglas of een glas met een wijde opening om de aroma's goed te kunnen waarnemen en de smaken te concentreren.

  4. Ontdek whisky en food pairings: Combineer je whisky proeverij met heerlijke hapjes om de smaakervaring te verrijken. Denk aan zachte kazen, donkere chocolade of gerookte zalm.

Is het whisky of whiskey?

Het verschil tussen whisky en whiskey zit hem voornamelijk in de geografische oorsprong en de traditionele spelling.

Whisky, zonder de "e," wordt over het algemeen gebruikt om whisky's te beschrijven die afkomstig zijn uit Schotland, Canada en Japan, evenals enkele andere landen. In deze regio's wordt de term "whisky" zonder de "e" gebruikt als standaardspelling.

Aan de andere kant wordt "whiskey," met de extra "e," meestal gebruikt om whisky's uit Ierland en de Verenigde Staten aan te duiden. Deze spelling met de "e" is een kenmerkende keuze in deze landen en wordt beschouwd als een deel van hun traditionele spelling en identiteit.

Hoewel het verschil in spelling subtiel lijkt, zijn er ook enkele traditionele en technische verschillen in de productiemethoden tussen whisky's en whiskey's uit verschillende regio's. Bijvoorbeeld, Ierse whiskey's worden vaak drie keer gedistilleerd, terwijl Schotse whisky's meestal twee keer worden gedistilleerd. Daarnaast kunnen de gebruikte granen, het type vaten voor rijping en de regionale regelgeving variëren tussen whisky- en whiskeyproducenten.

In de praktijk komt het er vaak op neer dat het verschil tussen whisky en whiskey voornamelijk cultureel en regionaal bepaald is, met subtiele variaties in smaak en productiemethoden tussen de twee. Het is echter belangrijk op te merken dat er binnen elk type een breed scala aan smaken en stijlen te vinden is, waardoor zowel whisky- als whiskeyliefhebbers een overvloed aan keuzes hebben om van te genieten.

De oorsprong van whisky

Heb je je ooit afgevraagd waar whisky vandaan komt terwijl je geniet van een heerlijke whisky proeverij? Nou, leun achterover met je favoriete glas whisky en laten we een korte reis maken door de fascinerende geschiedenis van deze geliefde geest!

Dus, waar begint dit verhaal? Nou, laten we teruggaan naar de mistige heuvels van Ierland en Schotland, waar de oorsprong van whisky vaag begint te ontstaan. Het destillatieproces, dat nu zo nauw verbonden is met whisky, werd eigenlijk voor het eerst geperfectioneerd door monniken in deze regio's ergens in de late middeleeuwen. Ze noemden het 'uisge beatha', wat in het Gaelic 'water of life' betekent. Een toepasselijke naam, als je het mij vraagt!

Naarmate de tijd verstreek, begon whisky steeds populairder te worden en verspreidde het zich over de wereld. Van de hooglanden van Schotland tot de groene vlaktes van Ierland, whisky distilleerderijen schoten als paddenstoelen uit de grond. Elke regio bracht zijn eigen unieke stijl en smaak voort, gevormd door de lokale ingrediënten, klimaat en distillatietechnieken.

Fast forward naar het heden, en whisky is uitgegroeid tot een wereldwijde favoriet. Van single malts tot blended whisky's, de variëteit is eindeloos en er is voor elk wat wils. En wat is een betere manier om de diversiteit van whisky te ontdekken dan met een whisky proeverij?

Een whisky proeverij is niet alleen een kans om verschillende whisky's te proeven, maar ook om meer te leren over de geschiedenis, het productieproces en de unieke eigenschappen van elke whisky. Of je nu een beginner bent die net begint aan zijn whiskyreis of een doorgewinterde kenner die op zoek is naar nieuwe favorieten, een proeverij is een geweldige manier om je horizon te verbreden en je smaakpapillen te verwennen.

Dus, de volgende keer dat je geniet van een whisky proeverij, hef dan je glas op naar de rijke geschiedenis en het vakmanschap achter deze geliefde geest. En vergeet niet om te genieten van elke slok - want zoals ze zeggen, whisky is niet alleen een drankje, het is een ervaring! Proost op een leven vol goede whisky en geweldige proeverijen! 🥃